Educatie en (talent)ontwikkeling zijn belangrijke pijlers binnen Musical 2.0. Ook bij Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat komt dit op meerdere manieren naar voren. Voor de talentvolle acteurs is het maakproces van de voorstelling een educatietraject, maar ook voor scholen biedt Musical 2.0 speciale educatiepakketten aan. Brengt u met uw school een bezoek aan Joseph? Dan krijgt u tevens toegang tot ons lesmateriaal, dat aansluit bij de inhoud en thematiek van de voorstelling.

Het vrolijke en kleurrijke verhaal van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat bevat onderliggende thema’s als pesten, vergeven, doorzetten en het najagen van dromen. Het lesmateriaal, beschikbaar voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs, slaat een brug tussen de voorstelling, de onderliggende thematiek en de ervaring van de leerlingen.

Het materiaal bevat verschillende discussievragen, waarbij de leerlingen hun mening over de voorstelling en de thematiek leren geven en onderbouwen. Tevens komen ze door middel van praktische opdrachten in aanraking met de kunst van het theater maken. Voor de docent bevat het pakket daarnaast meer informatie over de achtergrond en het verhaal van de voorstelling.

Met een tijdsduur van slechts 60 minuten en een duidelijk verhaal is Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat een geschikte voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Het kan voor de jongste kinderen een goede kennismaking zijn met de wereld van het theater, terwijl de leerlingen van groep acht alvast inspiratie opdoen voor hun eindmusical. Voor het voortgezet onderwijs is de voorstelling een mooie toevoeging binnen uw programma voor de vakken Drama en/of CKV.

Meer informatie en contact:
Musical 2.0
info@musical.nl
023 56 58 713